Het bestuur van EDU-DEX heeft begin 2018 grondig gekeken naar het opnemen van een veld voor ‘startgarantie’. Na overleg met een grotere groep opleiders is besloten om dit niet te doen.

Hiervoor zijn de volgende redenen:

  • Er is al een veld voor ‘minimumaantal deelnemers’ (op programma-niveau, niet op datumniveau). Als je in dit veld ‘1` invult geef je de facto een startgarantie af; platforms, zoeksites en intermediairs kunnen dit met hun eigen API ook zo vertalen en publiceren. En zij doen dat ook.
  • Een garandeerde locatie zal leiden tot schijngaranties en misbruik; ‘Amsterdam’ kan ook ‘Weesp’ betekenen; of ‘Utrecht’ ook ’Amersfoort-provincie-Utrecht’
  • Een training met 1 of 2 deelnemers is geen training meer (met een groep waarin ook onderling wordt geleerd)
  • We hebben een veld voor “opleidingsvorm”, daar is met 1 of 2 deelnemers de waarde ‘training’ niet meer juist (en dus verwarrend) als het ook een soort coaching of begeleiding kan worden
  • De garantie is niet hard als je bij een of twee deelnemer in overleg treedt om te kijken hoe en wat.

Kortom, we zien een veld startgarantie niet als een waardevolle toevoeging voor feiteljke informatie, maar als een kanaal voor oncontroleerbare commerciële informatie. EDU-DEX is hiervoor niet beschikbaar.