Oplossingen

voor Opleiders

Hoe werkt het?

Honderden opleiders zijn aangesloten bij EDU-DEX; elke maand meer. Zij leveren alle gegevens over hun programma’s dagelijks, rechtstreeks aan EDU-DEX. Zo weten ze zeker dat portals, LMS’sen, Apps en catalogi al de volgende dag actuele, betrouwbare en complete informatie kunnen publiceren. En cursisten goed kunnen vergelijken, met altijd de juiste prijzen en startdata.

Wat levert het op?

Opleiders zijn vaak handen vol geld en veel wekelijkse mensuren kwijt aan het 1-op-1 bijwerken van alle mogelijke portals, catalogi, platforms en Apps. Dat is foutgevoelig, tijdrovend en traag. Deelnemers aan EDU-DEX zijn van die sores af en kunnen via één systeem alle voorkomende externe overzichten bijwerken. Zodat ze nooit meer inschrijvingen krijgen voor startdata die zijn veranderd, voor verouderde of onjuiste prijzen. En niet steeds voor nieuwe klanten of platforms weer een extra koppeling of invoerprotocol moeten (laten) maken.

De aansluiting bij EDU-DEX is min of meer vergelijkbaar met de koppeling met een ander extern systeem. Het grote verschil is, dat je via EDU-DEX alle andere systemen kunt voorzien van dezelfde gegevens – automatisch, en elke dag. Dat scheelt duizenden Euro’s per jaar en heel veel wekelijkse uren.

Wat kost het?

EDU-DEX is door opleiders opgezet als collectieve, kostenloze service aan de klant, de afnemer. De voordelen: minder kosten, minder tijd voor het opzetten van 1-op-1 koppelingen, minder foutgevoelig, en elke 24 uur up-to-date.

De kosten voor deelname aan dit systeem zijn per opleider € 800 per jaar. Opleiders die alléén in het het STAP-register en de website Leeroverzicht.nl van de Rijksoverheid willen staan, betalen per jaar € 450. Naast de jaarlijkse kosten, betalen alle nieuw aangesloten opleiders eenmalige aansluitkosten van € 500.

Gebruik onze checklist om uit te rekenen hoeveel geld en tijd je bespaart met een eenvoudig rekenvoorbeeld.

Aanmeldingsformulier opleider

Meer informatie?

Bekijk het animatiefilmpje hieronder voor de voordelen van opleiders (1,5 min).

Onze nieuwsbrieven

Support

Hier vindt u de oplossing

EDU-DEX staat bekend om z’n supersnelle response op vragen en issues. Via de eerste vijf opties hieronder heb je 24/7 zelfs binnen een paar minuten antwoord. Meer informatie over support vind je hier

Technische Manual

Doorzoek online onze uitgebreide documentatie en ondersteuning bij alle technische vragen.

Algemene handleiding

Raadpleeg de uitgebreide handleiding wanneer je als opleider handmatig je gegevens invoert. In hoofdstukken 7 & 8 ook informatie over de controle en export van ingevoerde gegevens.

Validator

Test in enkele seconden live via de Validator of jullie nieuwe XML-feed valideert tegen de data-standaard van EDU-DEX.

 

Translator

Vertaal de standaard export van EDU-DEX voor een partij die (nog) niet is aangesloten bij EDU-DEX. Translator is door enkele opleiders ontwikkeld, en wordt door EDU-DEX ondersteund.

Telefoon

Bel 085 – 877 1088 voor telefonische ondersteuning.

Mail / Formulier

Binnen één werkdag antwoord op je vragen aan EDU-DEX.

Ja, wij sluiten ons graag aan bij EDU-DEX !

naar het aanmeldformulier

Wat betekent EDU-DEX voor jouw instituut?

EDU-DEXpress

Maandelijkse algemene e-nieuwsbrief met posts over ontwikkeling van en rond EDU-DEX, nieuwe deelnemers, en nieuwe afnemers.

Tijdens het jaarlijkse seminar in 2023 werd een informatieve podcast opgenomen met EDU-DEX-directeur Rino Schreuder. Hij gaat in gesprek met Peter van den Hout over wat EDU-DEX doet en de voordelen ervan voor bedrijven, opleiders en cursisten.

FAQ / opleiders

Wat is een XML bestand?

XML is een wereldwijde standaard waarmee men gegevens uit een relationele database gestructureerd kan weergeven in de vorm van platte tekst. Deze tekst is zowel machine-leesbaar als leesbaar voor de mens. Het XML-formaat wordt door EDU-DEX gebruikt om de gegevens van aangesloten opleiders te importeren

Wanneer een opleider geen relationele database heeft, of slechts een beperkt aantal programma’s, kunnen de cursusgegevens ook handmatig bij EDU-DEX worden ingevuld.

Hoe valideer ik mijn XML bestand?

De basis van EDU-DEX is  open datastandaard die door alle aangesloten partijen wordt geaccepteerd. Om te controleren of jullie XML-bestand voldoet aan de standaard van EDU-DEX, kun je gebruik maken van onze handige online Validator

Hoe maak ik het verschil tussen klassikaal, blended, virtueel en online programma's

Sinds de Coronacrisis hebben steeds meer opleiders hun aanbod (deels) online gebracht. Het is belangrijk om dit goed in te voeren, zodat de afnemers kunnen zien welk soort programma het is. Raadpleeg onze technische documentatie voor uitleg hoe (deels) online opleidingen bij EDU-DEX op te voeren. 

Ik kan niet meer inloggen op EDU-DEX

Vraag een nieuw wachtwoord aan via support@edudex.nl.

Wat moet ik doen met een error message?

Wanneer de import van één of meerdere bestanden bij EDU-DEX is mislukt, ontvang je daarover een error message. Hierin staat wat er mis is gegaan en in welk bestand, en op welke regel van de XML er iets mis ging. Je kunt de gerepareerde XML testen in de online Validator, zodat je direct kunt zien of het de volgende keer goed gaat.

Kan ik een suggestie doen voor verbeteringen?

Stuur suggesties voor verbeteringen naar support@edudex.nl onder vermelding van “suggestie voor EDU-DEX”.

Stichting EDU-DEX

Telefoon

085 8771088

E-mail

support(at)edudex.nl