• in steeds meer CAO’s staan bepalingen over persoonlijke ontwikkelbudgetten
• de Rijksoverheid stimuleert Een Leven Lang Leren met zoveel mogelijk eigen regie
• door de Corona-crisis is er meer tijd – en meer noodzaak – voor scholing & opleiding.

Mensen zoeken dus steeds vaker zèlf een cursus uit; en niet de opleidingsadviseur of HR.
Dit leidt tot tientallen publieksgerichte overzichten van opleidingen, cursussen en studies. Gekoppeld aan bepaalde subsidies, aan branches of bedrijven, en er zijn veel (publiek-) private platforms. Het aantal online opleidingsoverzichten groeit elke maand.

Dus: opleiders moeten hun gegevens in steeds meer systemen en sites plaatsen èn bijhouden.
Om zichtbaar en vindbaar te zijn voor al die individuele medewerkers die een cursus zoeken.

EDU-DEX is dan de oplossing. Want vroeg of laat klopt vrijwel elk van die sites en opleidingsoverzichten aan bij EDU-DEX. Of het nu overheden, branches, vakbonden, werkgevers, of zoek- en boeksites zijn: ze zien allemaal dat EDU-DEX de enige grote, betrouwbare èn onafhankelijke bron is van actuele opleidingsgegevens. En dat wij geen kosten rekenen voor het gebruik van deze gegevens. Want EDU-DEX is een non-profit service van de gezamenlijke opleiders aan de afnemers en portals.
Dus via dat ene portal van EDU-DEX kun je als opleider al die systemen, overzichten en sites bijhouden met je cursusinformatie. Met elk nieuw platform scheelt dat meer tijd en geld.
Dit jaar zijn er veel nieuwe opleidingsoverzichten aangesloten bij EDU-DEX. Om de actuele gegevens te kunnen publiceren van de ca. 170 opleiders (privaat, erkend, èn rijks-gefinancierd) die hun gegevens elke dag updaten in de database van EDU-DEX.
Opleiders sluiten aan bij EDU-DEX, zodat zij via één systeem de gegevens kunnen leveren om alle opleidingsoverzichten te updaten.