De aanvankelijke datum van 1 oktober voor het handmatig kunnen invoeren van opleidingsinformatie bij RIO is uitgesteld.

DUO berichtte eind september hierover:
In onderstaande mail vindt u de planning voor het aansluiten van de opleiders die het NRTO keurmerk hebben en die hun scholingsactiviteiten in het STAP scholingsregister willen registreren via het RIO portaal.
Door een vertraging bij DUO in de overgang op eHerkenning en in de implementatie van de laatste nieuwe functionaliteit voor de opleiders hebben we de volgende planning opgesteld:

  • Begin oktober voert de NRTO de door hen erkende opleiders op in het STAP scholingsregister. Zodra dit gebeurd is, ontvangt u bericht van de NRTO. U kunt uw gegevens
  • Vanaf 14 oktober gaan drie OCW erkende mbo opleiders die ook het keurmerk NRTO hebben, en die een token voor toegang tot het RIO portaal hebben, onder begeleiding van DUO, gecontroleerd de scholingsactiviteiten opvoeren.
  • Na 14 oktober krijgen de OCW erkende mbo opleiders met een token bericht van DUO dat zij hun scholingsactiviteiten kunnen opvoeren in het RIO portaal.
  • Vanaf de tweede helft oktober, als eHerkenning in productie staat, gaan drie opleiders met een NRTO keurmerk onder begeleiding van DUO zich gecontroleerd aanmelden met eHerkenning in Mijn DUO (en het RIO portaal) en de scholingsactiviteiten opvoeren.
  • Daarna [ dus: na de tweede helft van oktober – red.] kunnen de overige opleiders na een melding van DUO met eHerkenning inloggen en hun scholingsactiviteiten handmatig opvoeren in het RIO portaal.