Ruim 80 Ketenpartners

EDU-DEX is opgericht omdat opleiders handenvol geld en heel veel (IT-)tijd kwijt waren aan het doorgeven van opleidingsinformatie aan (soms tientallen) portalen, zoeksites en LMS’en.

En sinds de oprichting zijn er nog tientallen portals en zoeksites bijgekomen – het zijn er nu meer dan 80! Gelukkig onderschrijven zij vrijwel allemaal de EDU-DEX datastandaard en maken ze dankbaar gebruik van de up-to-date gegevens die bijna 400 opleiders dagelijks bij EDU-DEX aanleveren.

In 2022 sloten de STAP-regeling en Leeroverzicht.nl van de Rijksoverheid zich ook aan als Ketenpartner. En ze werden direct grootverbruiker van EDU-DEX-gegevens, juist omdat al zoveel opleiders waren aangesloten, en omdat we elke dag actuele en gevalideerde gegevens kunnen leveren.

 

Gedragscode EDU-DEX

Ketenpartners van EDU-DEX krijgen pas toegang tot onze database wanneer ze onze gedragscode hebben ondertekend.

Waarom een gedragscode?

Omdat opleiders eigenaar zijn en blijven van hun programmagegevens. Zij moeten degene die deze gegevens publiceert erop kunnen aanspreken dat deze correct en volledig worden weergegeven. En als een opleider niet akkoord gaat met publicatie op een bepaald platform, dat moet de opleider erop kunnen rekenen dat deze informatie niet wordt gepubliceerd, ofwel binnen enkele dagen wordt verwijderd.

Kort samengevat: de gedragscode zorgt ervoor dat de afnemers en gebruikers van opleidingsgegevens tekenen voor dezelfde waarden als EDU-DEX: transparantie, toegankelijkheid, kwaliteit en actualiteit.