Het is sinds enige tijd mogelijk om voor afzonderlijke startdata van een programma optioneel een opleidingsvorm aan te geven die afwijkt van de opleidingsvorm die op programmaniveau is ingevoerd:

XML-invoer en JSON-API

  • in het algemene veld “programClassification > programForm” geef je – net als voorheen – verplicht de opleidingsvorm voor de gehele opleiding aan. Als dit geldt voor alle startdata, is het niet nodig om de nieuw aangeboden optie te gebruiken.
  • wanneer een programma echter op verschillende manieren wordt uitgevoerd, kun je per startdatum in het veld “programSchedule > programRun > programForm” aangeven welke opleidingsvorm van toepassing is.

Handmatige invoer

  • in het algemene veld “Praktische info > Opleidingsvorm > Vorm (tijd/locatie)” geef je – net als voorheen – verplicht de opleidingsvorm voor de gehele opleiding aan. Als dit geldt voor alle startdata, is het niet nodig om de nieuw aangeboden optie te gebruiken.
  • in het veld “Praktische info > Planning & kosten > Startdata > Vorm (tijd/locatie)” kun je per startdatum aangeven welke afwijkende opleidingsvorm van toepassing is.

Deze nieuwe optie staat opgenomen in de XML– en JSON-schema’s op edudox.nl.