Tot voor kort kende EDU-DEX twee light accounts: één alleen voor het STAP Scholingsregister, en één voor alleen Leeroverzicht.nl. Deze twee account-soorten zijn nu samengevoegd. Op die manier kunnen opleiders tegen het lage jaartarief van € 450 hun opleidingsgegevens zowel bij STAP als in Leeroverzicht.nl publiceren.

Voor publicatie in de andere ca. 70 platforms die informatie uit EDU-DEX gebruiken, is een full account nodig.

Voor de start van een EDU-DEX-account is altijd, eenmalig € 500 verschuldigd, ongeacht het soort account (light of full).

Andere aansluitingsvorm?
Met aansluitingsvorm wordt het type account bedoeld dat je bij EDU-DEX hebt afgesloten. Er bestaan twee type accounts:
Light account: alléén geschikt voor opname in het STAP-register en de website Leeroverzicht.nl van de Rijksoverheid.
Full account: geschikt voor doorgifte van opleidingsgegevens aan alle bij EDU-DEX aangesloten platforms en zoeksites, inclusief het STAP-register en de website Leeroverzicht.nl van de Rijksoverheid.

Voor de weergave van je huidige aansluitingsvorm klik je op de sectie Aansluitingsvorm linksboven in het startscherm van https://beheer.edudex.nl/. Hier kun je een wijziging aanvragen van een Light naar Full account of andersom.

Bij de overstap van Light naar Full ontvang je een aanvullende factuur voor het verschil tussen de twee tarieven. Andersom is er echter geen restitutie.