O&O-organisaties en EDU-DEX

samen stimuleren van een Leven lang leren

Wat is EDU-DEX?

Via de database van stichting EDU-DEX gaan elke 24 uur de actuele gegevens over 55.000+ opleidingen en cursussen, van ruim 175 opleiders, naar vele honderden bedrijven, organisaties, overheden, zoeksites, portals en Apps. Sinds 2022 levert EDU-DEX ook programma-informatie aan het STAP-register. En ook aan het landelijk Leeroverzicht van de ministeries van OCW & SZW.

EDU-DEX zorgt ervoor dat miljoenen potentiële cursusdeelnemers actuele, betrouwbare en complete informatie krijgen. Via hun eigen LMS, catalogus, O&O-fonds of werkgever, of via publiek toegankelijke overzichtsportalen. Onafhankelijk en non-profit – dag-in dag-uit.

EDU-DEX heeft geen eigen zoeksite – dat doen onze afnemers.

Wij zorgen voor de goede en actuele data, overal!

Twee opties voor O&O-fondsen

  • gegevens van O&O-erkende opleidingen via EDU-DEX elke dag doorgeven aan externe portals, Apps, boekingssites, het STAP-register en – evt. later – aan het Landeljk Scholingsportaal
  • de eigen O&O opleidingscatalogus elke dag bijwerken met de actuele en complete gegevens die EDU-DEX heeft van 175+ opleiders

Hoe werkt dat?

Gegevens O&O-erkende opleiders naar externe portals

EDU-DEX sluit individuele opleiders aan op één landelijk systeem. Zij kunnen hun opleidingsgegevens automatisch met een XML-feed aanleveren, of handmatig invoeren en bijhouden.

Wanneer meerdere O&O-fondsen kiezen om de inhoud van hun eigen portal via EDU-DEX collectief door te leiden naar externe portals, dan kunnen we een groepstarief afspreken, waardoor niet elke opleider apart wordt aangeslagen.

 

O&O-portal bijhouden met data 175 EDU-DEX-opleiders

O&O-portals moeten de gegevens van opleiders in de catalogus voor hun eigen leden voortdurend up-to-date houden. Dat kost veel tijd en energie, en is relatief foutgevoelig. Onze nationale datastandaard wordt erkend door alle aangesloten opleiders, door vrijwel alle portals en zoeksites, en door de Rijksoverheid. Daarom is het voor opleiders aantrekkelijk om hun gegevens via EDU-DEX aan te bieden aan alle afnemers en portals. Die afnemers betalen niet voor die informatie; het is een service van de opleidingssector. O&O-fondsen kunnen die service dus ook gebruiken, door zich – zonder kosten – aan te sluiten bij EDU-DEX als afnemer van opleidingsgegevens. Die worden dan elke 24 uur ververst.

Meer informatie?

Kijk naar een selectie van organisaties die EDU-DEX-gegevens gebruiken of bekijk het animatiefilmpje hieronder (1,5 min.)

Nieuwsbrief

Support voor afnemers

Hier vind je de oplossing

EDU-DEX staat bekend om z’n supersnelle response op vragen en issues. Via de eerste opties hieronder heb je 24/7 zelfs binnen een paar minuten antwoord. Meer informatie over support vind je hier.

Technische Manual

Gebruik onze uitgebreide online documentatie en ondersteuning bij alle technische vragen.

Algemene handleiding

Raadpleeg hoofdstuk 8 van de uitgebreide handleiding wanneer je als afnemer je eigen selectie van programmagegevens wilt exporteren uit EDU-DEX.

Translator

Vertaal de standaard export van EDU-DEX voor een partij die (nog) niet is aangesloten bij EDU-DEX. Translator is door enkele opleiders ontwikkeld, en wordt door EDU-DEX ondersteund.

Obligator

Grote afnemers kunnen in de Obligator aan opleiders laten zien welke velden zij verplicht stellen. Op die manier helpen wij opleiders met een overzicht van alle velden die zij handmatig of per XML-file voor jullie moeten invullen.

Telefoon

Bel 085 – 877 1088 voor telefonische ondersteuning met zowel algemene als specialistische IT-vragen.

Mail / Formulier

Binnen 24 uur antwoord op je vragen aan EDU-DEX.

Wat betekent EDU-DEX voor uw organisatie?

Hiernaast het interview van EDU-DEX-voorzitter Cor Vink met Rino Schreuder.

Zij praten over de opzet van EDU-DEX en over de

voordelen ervan voor bedrijven, opleiders en cursisten.

FAQ / afnemers

Wat is een XML bestand?

XML is een wereldwijde standaard waarmee men gegevens uit een relationele database gestructureerd kan weergeven in de vorm van platte tekst. Deze tekst is zowel machine-leesbaar als leesbaar voor de mens. Het XML-formaat wordt door EDU-DEX gebruikt om de gegevens van aangesloten opleiders te exporteren naar de afnemers.

De afnemers hebben een zgn. API nodig om de gegevens uit de XML van EDU-DEX om te zetten naar de velden in de eigen database.

heb ik invloed op inhoud en format van edu-dex-XMLs?

Inhoud: ja, de afnemer beslist altijd van welke opleiders welke programma’s in de eigen selectie worden opgenomen.

Format: de afnemer kan kiezen uit verschillende formats:

  • alle programmagegevens van alle geselecteerde opleiders in één file
  • per opleider een aparte file met alle programmagegevens
  • alleen voor Ketenpartners: per opleider een directory-file, waarin voor elk programma een aparte XML is opogenomen
Ik kan niet meer inloggen op EDU-DEX

Vraag een nieuw wachtwoord aan via het contactformulier.

kan ik zelf kiezen van welke opleiders ik data gebruik?

Absoluut! Afnemers bepalen altijd zelf welke programma’s van welke aanbieders zij publiceren in hun catalogus, LMS, zoeksite of App. 

kan ik suggesties voor verbetering van edu-dex doen?

Graag! Laat het ons weten via het contactformulier.

Stichting EDU-DEX

Telefoon

085 8771088

E-mail

support(at)edudex.nl